Ознака: Рождество Христово

Православните верници го слават Рождеството Христово

Православните христијани денеска го слават Рождеството Христово – Божиќ. Во сите храмови на Македонската православна црква утрово се одржуваат божиќни литургии. Централното одбележување е во...

Голема Божиќна пештера поставена во центарот на Кичево

Во очи на големиот верски празник Рождество Христово, Божиќ, во центарот на Кичево денес беше поставена Божиќна пештера со големи димензии, која за првпат...

Се пости за духот, не за телото

Покрај крштението, исповедта и причестувањето, постот е еден од столбовите на христијанската вера, кој е задолжителен за секој верник. Постењето се поврзува со воздржување...