Ознака: „Родови перцепции“

Крајот на едно патување за родовата еднаквост во современата уметност

На „Родови перцепции“, која се отвори со перформансот „Луис“ на уметничкиот колектив од Лондон, „ГрејсГрејсГрејс“, се претставија 39 дела од 25 светски реномирани авторки...

Ќе видиме дела на иконите на современата како Трејси Емин и...

Почнувајќи од вечерва во 20 часот па до 12 август годинава, во Музејот на современата уметност - Скопје, публиката ќе има можност да го...