28.8 C
Skopje
1.8.2021 - 10:24

Ознака: родовата

Новата колекција на „Лудус“ ја застапува родовата еднаквост

Колекцијата „Постродовост поглавје 4“ на дизајнерот Драган Христов е четврти дел од низата колекции насловени „Постродовост“ и ги застапува темата на родова еднаквост и...

Пандемијата ја врати родовата еднаквост децении наназад

Истражување на Светскиот економски форум (СЕФ) Жените во светот нема да се изедначат со можностите на мажите уште 135, 136 години, бидејќи пандемијата предизвикана од...

Пандемијата ја уназади и родовата еднаквост

Новите светски податоци на Организацијата за жени на Обединетите нации велат дека пандемијата предизвикана од ковид-19 може да избрише 25 години работа за зајакнувањето...

Родовата еднаквост – вредност што мора да се чува и во...

Според мерењата на Евростат за 2019 година, жените држеле 32 отсто од местата во националните парламенти во ЕУ во текот на изминатата година. Но...

Ковид-19 ќе ја зголеми родовата нееднаквост

Очекувањата се дека откако ќе бидат укинати рестриктивните мерки, жените ќе имаат поголеми тешкотии од мажите да се вратат на работа Пандемијата на ковид-19 се...