Ознака: родителство

Се отвораат уште три нови „Роса школи за родителство“ во Струмица,...

Пивара Скопје и компанијата „Кока-Кола“ преку Роса, заедно со Министерството за здравство ќе отворат уште три нови „Роса школи за родителство“ до крајот на...

Koнтроверзен предлог за забрана на родителство во одредени случаи ја разбранува...

Претседателот на фламанската социјалистичка партија (СПА), Џон Кромбе, предлага да им се забрани на одредени лица да бидат родители, јави дописничката на МИА во...

Ќе се донесе ли нов закон за семејство?

Обемот и областите во кои ќе се вршат измените ќе бидат дополнително одредени, во зависност од направените анализи и истражувања. Целиот процес, како и...

Во Бразил тригодишни близнаци биле држени во кафез

Полицијата на југоисточниот бразилски град Апарецидина пронашле во една куќа тригодишни близнаци, кои родителите ги заклучиле во мал дрвен кафез. Полицијата во куќата на родителите...

Иницијатива за заедничко родителство по развод

Граѓанската иницијатива заедничко и одговорно родителство по развод  на 25 Април - Светскиот ден за борба против родителско оттуѓување ќе одржи собир пред македонското...