Ознака: родители

Родителите, жените кои беа на продолжено породилно и хронично болните се...

Родителите на децата до шест години, лицата кои користат продолжено породилно отсуство и дел од хронично болните лица од денеска се враќаат на работа....

Мајките по вторпат излегоа на протест за породилно отсуство

Попладне пред владата мајките на деца до шестгодишна возраст и оние на породилно отсуство го одржаа вториот протест против одлуката за враќање на работа...

Шахпаска и Филипче: Градинките имаат капацитет да се грижат за децата

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска и министерот за здравство Венко Филипче вечерва во Владата остварија средба со дел од родителите, кои...

Влада: Потребата на родителите да не одат на работа е беспредметна

Обезбедена е целосна грижа и доволно места за децата во градинките, единствен логичен чекор е родителите да се вратат на своите работни места, велат...

Шахпаска: Со отворањето на градинките, мерките за отсуство од работа ја...

Со отворањето на градинките мерките за отсуство од работа на родителите и за продолжено породилно отсуство ја изгуби својата смисла, изјави министерката за труд...

Одредени категории родители ослободени од надоместок за градинка во општина Аеродром

Општина Аеродром ослободи одредени категории родители од месечен надоместок за престојот на нивните деца во детските градинки. Оваа одлука е изгласана на денешната седница на...

Претставници на родителите на средби со владини претставници

Премиерот, Оливер Спасовски, заменичката-министерка задолжена за координација со економските ресори Мила Царовска, министерот за образование и наука Арбер Адеми, министерот за здравство Венко Филипче...

Градинките подготвени, родителите во дилема

Поради препораките за заштита од коронавирусот, родителите треба да достават потврда од работодавецот дека своите работни задачи не можат да ги извршуваат од дома,...

На работа се враќаат родители на деца до 10 години и...

Според одлуката на Владата, на работните места и во редовен работен процес се враќаат само родителите на деца вклучени во воспитно-образовниот процес во училиштата...

Родителите на деца до 10 години и хронично болните и по...

По престанувањето на вонредната состојба, остануваат во сила мерките со кои се ослободуваат од работните обврски родителите кои што имаат деца до 10-годишна возраст...