24 C
Skopje
21.9.2018 - 22:01

Ознака: Роботи

Роботите до 2025 година ќе извршуваат повеќе од работите наместо луѓето

Најдоцна до 2025 година, роботите ќе извршуваат 52 проценти од постоечките работи, речиси двојно повеќе од денес, објави денеска Светскиот економски форум (СЕФ). Истражувањето е...

Олимписки игри за роботи со големина на бубачка

Олимписките игри се место на кое се натпреваруваат физички најдобро подготвените луѓе од сите страни на планетата Земја, покажувајќи ги својата телесна, умствена и...

Изложба инспирирана од играчки и роботи

„Играчки и роботи во книгите на уметниците - пергамент концертина“ е насловот на изложбата на Лепосава Милошевиќ-Сибиновиќ, академска скулпторка и сликарка од Србија, која...

Бургери од иднината- Робот подготвува плескавици

Во новoотворениот ресторан за брза храна „Креатор" во Сан Франциско, кој инаку има сопственик со грчко потекло, од утре плескавиците ќе ги подготвуваат роботи, наречени...

Роботите не се закана за работните места на луѓето

Постои голема шанса вештачката интелигенција и роботите да ги заменат луѓето на најразлични работни места, но пропорцијата во која тоа ќе се случи е...