Ознака: Роберт Јанкулоски

Промоција на документарниот филм „Сеќавање“ од Роберт Јанкулоски

Документарниот филм „Сеќавање“ на Роберт Јанкулоски е промовиран во новото кино „ Манаки“ во Битола. Станува збор за филмска проекција изработена од стаклени закопани плочи...

Одбележана стогодишнината од првата кино проекција на браќата Манаки

Со проекцијата на документарнот филм „Манаки - приказна во слики“, на Роберт Јанкулоски, синоќа во Битола свечено беше пуштено во употреба новото кино Манаки...

Изложба на фотографии „Инстант семејства – мултипликација на љубовта“ во Прилеп

Изложбата на фотографии „Инстант семејства – мултипликација на љубовта“ од фотографот Роберт Јанкулоски ќе биде отворена вечерва од 20 часот во ликовната галерија на ЦК „Марко...

Како уметници и пред оваа состоjба живеевме во полузатворен свет

Фотографот Роберт Јанкулоски, уметник и декан на факултетот за филмски уметности на универзитетот „Еуропа прима“, татко на два сина, во деновиве на пандемија одвреме-навреме...

„Манаки – приказна во слики“ на Јанкулоски во Софија

Во киното „Одеон“ во Софија е прикажан филмот „Манаки - приказна во слики“ од Роберт Јанкулоски. По успешното претставување на Јанкулоски во бугарската престолнина...

Проекција на филмот „Манаки – приказка во слики“ од Роберт Јанкулоски...

Во Кино Одеон во Софија, денеска со почеток од 18.30 часот, ќе биде прикажан филмот „Манаки – приказка во слики“ од Роберт Јанкулоски. Продуцент, режисер...

Документарецот за Манаки најдобар на фестивал во Париз

На фестивалот „Сее а Париз“, наградата за најдобар документарен филм му припадна на „Манаки, приказна во слики“ на Роберт Јанкулоски. Наградата за најдобар игран...

Се надевам ќе создадеме музеј на фотографија

Меморијалниот комплекс на Француските воени гробишта во Битола е единственото место каде што постојано се изложени фотографии од браќата Манаки, укажува директорот на Македонскиот...

Роберт Јанкулоски со изложбата „1918/2018 рефотографирање“ во Битола

Изложба на фотографии со наслов „1918/2018 рефотографирање“ на авторот Роберт Јанкулоски ќе биде отворена денеска, во 13 часот, во галеријата на Заводот и музеј...

Роберт Јанкулоски доби француски орден витез

Фотографот Роберт Јанкулоски, долгогодишниот партнер во соработката помеѓу Нормандија и Македонија, деновиве беше одликуван со орденот витез во областа на уметноста и книжевноста, а...