-2 C
Skopje
23.2.2019 - 6:11

Ознака: Роберт Поповски

Владата ја претстави распределбата на помошта за печатените медиуми

Распределбата на исплатените 42.568.620 денари на 11 печатени медиуми во рамките на владината програма за поддршка на печатење и дистрибуција на печатени медиуми за...

Единаесет печатени медиуми добија поддршка од 42,5 милиони денари

Распределбата на исплатените 42.568.620 денари на 11 печатени медиуми во рамките на владината програма за поддршка на печатење и дистрибуција на печатени медиуми за...

Не бидете транспарентни

Добро де, докажано е дека загадувањето на воздухот влијае врз когнитивните способности кај луѓето, но зарем состојбата е толку алармантна! Па нели пред нешто...

Поддршка за печатените медиуми и професионалното новинарство

Подобри услови за работа и зголемување на медиумската писменост во насока на објективно и професионално новинарство, како и справување со лажните вести и отстранувањето...

Помошта за печатените медиуми треба да го унапреди новинарството

Подобри услови за работа и зголемување на медиумската писменост во насока на објективно и професионално новинарство, треба да обезбеди Програмата за поддршка, печатење и...

Поповски: Јавноста ги знае сите информации од истрагата за прерано починатиот...

Во случајот со младиот Никола Саздовски, чијшто живот, за жал, згасна прерано, јавноста е целосно и навремено информирана за активностите кои ги преземаа и...

Поповски: Опозицијата во континуитет го блокира носењето на законот за медиуми

Опозицијата во континуитет го блокира носењето на законот за аудио и аудовизуелни медиумски услуги, а со тоа и го кочи суштинскиот почеток на реформите...

Поповски: Не смеат да се толерираат напади, притисоци и закана врз...

Оваа Влада има нула толеранција за каков било напад, притисок или закана врз новинарите и медиумите, изјави денеска министерот транспарентност, отчетност и комуникации Роберт Поповски...

Се проширува обврската од алатката за транспарентност

Владата ја проширува обврската од алатката за транспарентност на околу 50 органи во состав на министерствата, јавни претпријатија и акционерски друштва во државна сопственост,...