Ознака: Роберт Алаѓозовски

Владина делегација се поклони пред споменикот на Гоце Делчев по повод...

Владина делегација составена од Роберт Алаѓозовски, национален координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка и директорот на Центарот за управување...

Алаѓозовски: На пописот неопходно е учество на сите граѓани

Националниот координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка, Роберт Алаѓозовски, заедно со Јасмина Ѓоргиева, координаторката на Секторот за дисеминација и...

Алаѓозовски на средба со ромската заедница: Ги повикуваме сите граѓани да...

Националниот координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка, Роберт Алаѓозовски, денеска со претставници на ромската заедница вклучени во институциите од...

Алаѓозовски и Поповски именувани за национални координатори во Владата

Владата на денешната седница ги именува поранешниот министер за култура, Роберт Алаѓозовски, и поранешниот министер без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност, Роберт...

Алаѓозовски: 28 милиони денари годишно за поголемо присуство на европската сцена

Владата воведе буџетска ставка за програмска поддршка на проекти што се комбинација на повеќе уметнички и академски дисциплини во износ од 28 милиони денари...

Скопскиот акведукт заборавен од луѓето, но не и од природата

Поминаа речиси две години откако се случи чистењето на ѓубрето околу скопскиот акведукт по повод доаѓањето на премиерот Зоран Заев и тогашниот министер за...

Композиторите ќе го тужат Министерството за култура

Наградените автори на Конкурсот за откуп на нови музички дела конечно добија решение за поништување на конкурсот од страна на министерот за култура Роберт...

Алаѓозовски: Повлечени 10 проекти од Годишната програма за култура

Десет проекти од Годишната програма на Министерството за култура со вкупна вредност од осум милиони и 500.000 денари се повлечени по ревизијата на Комисијата...

Информациите дека се отстранува Воинот на коњ се шпекулации

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски ги оцени како шпекулации информациите дека ноќеска требало да биде отстранет споменикот Воин на коњ на централниот плоштад во...