15 C
Skopje
18.2.2019 - 15:59

Ознака: роаминг

Можно намалување на цените за роаминг на Западен Балкан од јули...

Ако се постигне договор до април 2019 година, веќе во јули би почнало намалувањето на цените на роамингот меѓу земјите од Западен Балкан, а...

Манчевски-Папас: Македонија и Грција ќе ги намалат цените во роаминг

Македонија и Грција имаат обврска кон своите граѓани покрај тоа што се соседи, да бидат партнери и постојано да соработуваат. Ова е заклучокот од...

Македонија и Грција почнуваат разговори за поевтинување на роамингот

Македонскиот министер за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и грчкиот министер за дигитална политика, телекомуникации и медиуми Никос Папас и телекомуникациски оператори...

Државите од Западен Балкан бараат намалување на роамингот во регионот и...

Државите од Западен Балкан се заложија за намалување на цените во роаминг во регионот и со Европската унија(ЕУ) и ги утврдија целите за дигитална...

Албанија и Косово стануваат дел од регионалната иницијатива за намалување на...

Албанија и Косово се приклучуваат кон регионалната иницијатива на четирите држави од Западен Баалкан за намалување на цените на роамингот. Поконкретни информации околу намалување...

Прв дигитален самит на Западен Балкан

Првиот дигитален самит на земјите од Западен Балкан ќе се одржи денеска и утре во Скопје и претставува прв од серијата настани од овој...