Ознака: ритам

Собранието во ритам три напред – два назад

Пандемијата одминува, проблемите во парламентот остануваат Иако веќе одамна нема заразени народни избраници со ковид-19, завршија нивната вакцинација и ревакцинација, а власта и опозицијата постигнаа...

Варијабилноста на срцевиот ритам

Варијабилност на срцевиот ритам претставува мера на варијацијата во време помеѓу секој срцев удар. Оваа варијација е контролирана од страна на автономниот нервен систем...

„Анималс“ – прекрасните поп-звуци на „House of the Rising Sun“

Поимот поп-музика може да се однесува на нешто што е популарно, но означува и жанр. Се користи како одредница за музичките содржини што ги...

„Кажи ми со танц“ викендов во Скопје

Членовите на студијата „Брејк а лег“ и „Аква денс клуб“ ќе си ги одмерат силите во танцување во ритам, што ќе можат да го...

Коњскиот галоп ѕуни во чекор со ведриот ритам на Радика

#РаскажиНиЗаМакедонија ТРНИЦА Занесно е чувството да се следи движењето на Радика, особено кога знаеш дека еден момент газиш на почвата на Кораб, во друг си...