Ознака: Ристо

Неповторливиот Ристо Стефановски

СЕЌАВАЊЕ Бај Ристо, така го ословував, мојот голем пријател Ристо Стефановски. Ми возвраќаше со бај Кацаров. Го запознав пред триесетина години. Немаше театарска премиера на...

Меѓународно признание за Ристо Василевски

Повеќе меѓународни организации од 10 земји (САД, Германија, Англија, Франција, Италија, Шпанија, Украина, Кина, Индија и Јапонија), меѓу кои се и меѓународниот центар „Пегазус...

Поетската ноќ во Велестово посветена на Ристо Лазаров

Годинашната 33. Поетска ноќ во Велестово ќе се одржи од 20 до 22 август на повеќе локации во селото Велестово и во Охрид. Ова...

Излезе од печат,,Лилјаци“ на Ристо Лазаров

Во издание на,,Везилка 2011“ излезе од печат новата книга на македонскиот поет Ристо Лазаров,,Лилјаци“. Оваа обемна книга, на 172 страници, е структурирана како и...

Обjавен третиот том басни на Ристо Давчевски

Друштвото за издавачка дејност „Македоника литера“ од Скопје деновиве го објави третиот том од досега непубликуваните басни на македонскиот писател Ристо Давчевски (1935-2009), како...