Ознака: Ристо Шишков

„Само глас“ гостува на 29. фестивал на камерен театар „Ристо...

Македонскиот народен театар со претставата „Само глас“ ќе гостува на 29. фестивал на камерен театар „Ристо Шишков“. Претставата ќе се одигра на 11 септември,...

Народниот театар Охрид гостува на фестивалот „Ристо Шишков“

Народниот театар Охрид ќе гостува фестивалот „Ристо Шишков“ во Струмица, информира центарот за култура „Григор Прличев. Во рамките на фестивалот, вечерва, со почеток од...

Педесетина актери конкурираат за наградата „Ристо Шишков“

Педесетина актери од десет претстави од театри од Бугарија, Хрватска и Северна Македонија ќе конкурираат за единствената награда за високо актерско остварување на 27...

Десет претстави од регионот на фестивалот „Ристо Шишков“ во Струмица

Во Струмица е во тек 26-то издание на фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“. Први пред публиката, во саботата настапија актерите од театарот „Војдан Чернодрински“...