Ознака: Ристо Лазаров

Нова поетска книга на Ристо Лазаров

Во издание на ВиГ „Зеница“ излезе новата, триесет и трета по ред, поетска книга на Ристо Лазаров која уште со насловот „Трпки“ нѐ втурнува...

Објавена новата книга „Намерници“ на Ристо Лазаров

Издавачката куќа ,,ВиГ Зеница“ ја објави новата книга на Ристо Лазаров ,,Намерници“. Во предговорот на книгата Димитар Пандев укажува дека овој пат поетиката на...

Во Белград врачена Кочиќевата награда на Ристо Лазаров

Во салата на Вуковата задужбина во Белград вчера, на македонскиот поет Ристо Лазаров на свечен начин му беа врачени наградите „Кочиќево перо“ за зимата...

Две награди „Петар Кочиќ“ за Ристо Лазаров

Македонскиот поет Ристо Лазаров е добитник на две награди што го носат името на Петар Кочиќ, „Кочиќевото перо“ за зимата 2019-та што се доделува...

Две награди „Петар Кочиќ“ за Ристо Лазаров

Македонскиот поет Ристо Лазаров е добитник на две награди што го носат името на Петар Кочиќ: Кочиќевото перо за зимата 2019-та што се доделува...

Едицијата „Прашки ракописи“ збогатена со два наслова

Во едицијата „Прашки ракописи“ издаваштвото „Везилка2011“ го објави шестиот и седмиот наслов: „Хашек - Добриот војник Швејк“ и „Чапек - Книжевна легенда“. Автор на...

Стихозбирката ,,Лавиринт“ од Ристо Лазаров на српски јазик

Реномираниот издавач ,,Агора“ од Нови Сад ја објави стихозбирката ,,Лавиринт“ од македонскиот поет Ристо Лазаров на српски јазик. Оваа книга, која во Скопје излезе...

Орвел и Монтењ во Скопје

Ристо Лазаров Чекајќи ја редовната доза кафе (и пријателите) во ладовината на ,,Пелистер“, немав друга работа, туку зјапав во минувачите, оние на кои око не...

„Езерска“ од Лазаров објавена во Белград

Белградскиот издавач „Архипелаг“ ја објави најновата книга на македонскиот поет Ристо Лазаров во превод на српски јазик. Поговор на белградското издание, кое доаѓа само...

„Езерска“ од Лазаров објавена во Белград

Угледниот белградски издавач ,,Архипелаг” ја објави најновата книга на македонскиот поет Ристо Лазаров во превод на српски јазик. Поговор белградското издание, кое доаѓа само еден...