5.8 C
Skopje
18.1.2022 - 17:49

Ознака: ризични групи

Во Израел вакцинирани 600 деца од ризични групи

Досега во Израел се вакцинирани околу 600 деца на возраст од 12 до 16 години, кои спаѓаат во ризичната група, со вакцината на Фајзер/Бионтек. За...

За трипати се зголемува опфатот на граѓани за вакцинирање од сезонски...

На оваа своја седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата и го усвои Акцискиот план за проектот „Бесплатна вакцинација против грип за ризични групи“...

Бесплатна вакцинација против грип за ризични групи

Владата на денешната 149-та седница ја усвои информацијата со акциски план за проектот „Бесплатна вакцинација против грип за ризични групи, без ограничување во однос...