-6.2 C
Skopje
26.1.2022 - 0:17

Ознака: ризици

Онлајн купувањето сѐ уште како авантура во непознатото

Сегашната домашна регулатива не нуди сигурна заштита од евентуални измами во сајбер-трговијата. Целата одговорност паѓа на самите граѓани, кои треба добро да се информираат...

Владата донесе одлука за намалување на ризиците за раст на цената...

На денешната 130-та седница, Владата донесе измени и дополнувања на Уредбата за критериумите и условите за прогласување кризна состојба во случаи на временски и...

Кои се најголемите економски ризици во 2022 година

Според домашните експерти, очекувањата за македонската економија, како мала и отворена, се дека светските тенденции не можат да нѐ одбегнат. Тие сметаат дека изгледите...

Ќе ја погоди ли „економски метеор“ најголемата економија во светот?

Подолг период американската држава се соочува со голем број економско-политички ризици, кои се однесуваат на новите најави за задолжување на САД. Во своите опсервации...

Се зголемуваат надворешнотрговските ризици за Македонија

ПО ОБЈАВАТА НА ИСТРАЖУВАЊЕТО ЗА НЕПОВОЛНИТЕ СОСТОЈБИ ВО ГЕРМАНСКАТА ЕКОНОМИЈА Стравот од можен четврти бран на пандемијата повторно се враќа меѓу општата популација, но и...

ЕМА: Придобивките од „Астразенека“ се поголеми од ризиците

Европската агенција за лекови (ЕМА) соопшти дека додека се спроведува истрагата за можните несакани ефекти на вакцината „Астразенека“, останува на ставот оти придобивките од...

ФИФА: Одложување на сите меѓународни мечеви во март и во април

Работиме во тесна соработка со релевантни национални и меѓународни власти за јавно здравје, особено со Светската здравствена организација, и имајќи ги предвид стручните совети...

Усвоена национална Платформа за намалување на ризици од катастрофи

Владата на седница ја усвои националната Платформа за намалување на ризици од катастрофи. Платформата е документ кој на системски начин ги поттикнува и обврзува субјектите...

Неповолни ризици од надворешните опкружувања

И покрај продолжувањето на преговорите за трговските односи помеѓу САД и Кина, сепак, глобалната макроекономска состојба и натаму покажува знаци на слабост, при што...

Нуклеарка во туѓ или во сопствениот двор

Иако, во принцип, сите се согласни дека од економски, безбедносни, еколошки и други причини, секогаш е подобро да се користат потенцијалите на некоја од...