Ознака: ризик

Ако ЕУ се соочува со ризик од сиромаштија, каде сме ние

Најновите статистики покажуваат дека 23,5 отсто од населението на ЕУ, околу 118 милиони луѓе, се изложени на ризик од сиромаштија или социјална исклученост. Во...

СЕ: Корупцијата претставува висок ризик

Советот на Европа ја повика Албанија да ги интензивира напорите во борбата против перењето пари и да го конфискува имотот стекнат од организиран криминал. Преку...

Неактивноста го зголемува ризикот од болести

Повеќе од 1,4 милијарди возрасни луѓе во светот имаат поголем ризик од заболувања поради недоволна физичка активност, се наведува во новиот извештај на Светската...

Историски момент или историска грешка

САД испраќаат спротивставени пораки до Северна Кореја и до Иран: од една страна повикуваат на преговори, а од друга страна зборуваат за „промена на...