Ознака: „Риека 2020“

Хистерични машини привлекуваат внимание на „Риека 2020“

Иако станува збор за метални објекти, кои ги придвижува хидрауличен состав, однесувањето на овие роботи потсетува на живи организми и предизвикува силни чувствителни сензации Во...

„Ја сонуваат ли растенијата утрешнината“ – изложба на „Риека 2020“

Уметникот од светски глас Игор Ешкиња, на самостојната изложба „Ја сонуваат ли растенијата утрешнината“, отворена во „Делта лаб“ во Риека, презентира примероци од растенија...

„Тела на сцената“ пред публиката на „Риека 2020“

Под насловот „Тела на сцената и перформанс од дома за време на карантин“ во Музејот на модерната и современата уметност во Риека е отворена...