Ознака: риболов

Од денес ловостој на крап на Осломејското Eзеро

Спортско риболовното друштво„ Хантер Фиш“ од Кичево, кое се грижи за Осломејското Eзеро, ги известува спортските риболовци и сите кои сакаат во овој период...

Прв „Боила куп Кичево 2022“ на Осломејското Езеро

Од денес па до недела на Осломејското Езеро ќе се одржи првиот „Боила куп Кичево 2022“. На овој натпревар во спортски риболов ќе земат...

Одземени над 45 килограми незаконски уловена охридска пастрмка

Полицијата вчера пронашла рибарска мрежа со улов од 119 парчиња риба охридска пастрмка, со вкупна тежина од 45,5 килограми, спроти „Свети Стефан“, на околу...

Велика Британија и Франција ги повлекоа бродовите по спорот околу риболовот

Велика Британија и Франција ги повлекоа бродовите од водите кај островот Џерси во Ла Манш по спорот околу риболовот. Портпаролот на британскиот премиер Борис...

Европа забрани лов и риболов со олово

Европскиот парламент ја изгласа забраната за користење муниција за лов со олово во близината на сите водни површини во Европската Унија. Во рок од...

Македонија и Албанија потпишаа спогодба за заедничко управување со риболовот

Министерите за земјоделство на Македонија и Албанија денеска во Струга потпишаа спогодба за заедничко одржливо управување со риболовот на Охридското и Преспанското Езеро и...

„Крап куп Кичево 2020“ на Осломејско Езеро

За првпат на Осломејско Езеро преставниците на спортско –риболовното друштво „Хантер Фиш“ од Кичево, организираат пријателски „Крап куп Кичево 2020“. На овој куп, кој започна...

Сом тежок 25 килограми уловен во Стрежевското Езеро

Познатиот битолски рекративен риболовец, Ненад Хомолиќ има причини да се радува. Тој во текот на вчерашниот ден на Стрежевското Eзеро, улови сом тежок 25 килограми. Успехот на...

„Хантер фиш“ ново спортско-риболовно друштво во Кичево

По формирањето на првото спортско-риболовно друштво „Треска“ пред 67 години, група спортски риболовци и ентузијасти од Кичево и околината, попознати под името „Пријатели на...

Заврши мрестот на крапот на Осломејското Езеро

По месец и половина заврши мрестот на крапот на Осломејското Езеро и за истиот период беше забранет ловот на овој вид риба, или се...