Ознака: риби

Под Антарктикот е пронајдена колонија од 60 милиони ледени...

Во Веделово Море на Антарктикот е пронајдена колонија од 60 милиони риби. Станува збор за област со големина на Малта, која е единствен и...

Малите риби ги јадат големите риби!

Доколку малите риби сакаат да преживеат во океанот на големите риби, секогаш мора да ги обмислуваат своите чекори и да се служат со лукави...

Астронаутите би можеле да одгледуваат риби на Месечината

Во обид да се обезбедат самоодржливи идни заедници на Месечината и Марс, научниците работат постојано, а новото истражување укажува на можност за одгледување риби...

Голем помор на риба кај производителите на крап во Тиквешко Езеро

Голем помор на риби кај производителите на крап, се случува во моментот на Тиквешко Езеро, а почнувајќи од утринските часови во текот на вчерашниот...

Дали со вештачкиот мрест ќе се наполни езерото или нечиј џеб?

За индициите за незаконско работење од страна на концесионерот досега повеќепати алармираа повеќемина рибари од охридско-струшкиот регион. Тие велат дека се сведоци дека постои...

Предностите на лов со чека

Погледот од височина е многу подобар, што му остава доволно време на ловџијата за прецизно одредување на вредноста на дивото животно што сака да...

Фасцинантниот подводен свет

За својата подводна фотографија на фасцинантни паразити што живеат на риби, фоторепортерот на фотосервисот „Кропикс“, Срѓан Вранчиќ, доби светско признание. Освен Вранчиќ, како што...

Министерот Бектеши патува за Косово поради најавените економски блокади

По најавената блокада на мед и компир од страна на Косово, Македонија побара објаснување од Косово за најавената забрана. Агенцијата за храна тврди дека...

На што гризат најмногу рибите при крајот на летото?

Многу нови рибари со право се прашуваат на што гризе рибата најмногу при крајот на летото, оти секоја риба поинаку се однесува во различна...

Прихранување на рибите

Основната идеја на сето ова е токму на одбраниот простор да има што повеќе риби, нивна поголема активност во водата и, секако, притоа да...