Ознака: риба

Стрежевското Езеро порибено со шест илјади млади риби крап и пастрмки

Во присуство на министерот за земјоделство Трајан Димковски, градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска, директорот на ЈП „Стрежево“ Методија Граматковски и на претставници од...

Шест намирници кои нутриционистите никогаш не би ги консумирале

Нутриционисти со помош на експерти од разни научни подрачја решиле да ги обелоденат намирниците кои се преполни со токсини и хемикалии. Видни ендоктринолози, агрономи,...

Се засилуваат контролите за заштита на рибата во Охридско Езеро

Дополнителниот заменик-министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски вчера од Охрид најави засилени контроли на Охридско Езеро, за заштита на рибниот фонд. Најавата...

Кога се чисти ловџиското оружје

Ако ловџијата ја остави пушката нечиста на крајот на ловната сезона, а била користена, тогаш веќе следната година постојат реални можности кај неа да...

Риболовот како релаксација по напорниот работен ден

Сѐ повеќе млади луѓе го избираат риболовот како спорт и некој вид хоби, со намера во него да најдат засолниште од напорното и стресно...

Риболов со пченка

Со помош на младата пченка, најбрз улов се остварува рибарејќи со тапа, и тоа во време кога пченката уште ја има на нивите, а...

Електричен воблер

Овој систем ја примамува рибата од голема далечина, пуштајќи во водата еден вид стимулатор, звучен и визуелен, додека друг вид стимулатор ослободува од мини-резервоарот...

Лов на деверика во топли услови

Кога времето е топло девериката се храни по цел ден, но најинтензивно од утро до пладне. Треба да се има предвид дека девериката е...

Почнува исплатата на средства за произведена и продадена риба

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, исплати 7,3 милиони денари за произведена и продадена риба на пазарот на вкупно 14 субјекти....

Уметнички приготвен јапонски деликатес

  Многумина ќе се согласат дека сашими (јапонски деликатес од свежа риба исечена на мали парчиња) е еден од најдобрите начини да се ужива во...