21 C
Skopje
22.10.2020 - 19:52

Ознака: решенија

Холистички пристап за одржливи еколошки решенија

Експерти по хигиена и здравствена екологија велат дека сѐ повеќе се влошува состојбата на реките и сметаат дека мора и еколозите да излезат на...

Стопанствениците очекуваат брзи и ефикасни решенија од Владата

Предвидливост на економските политики, брза и ефикасна наплата на побарувањата и во случаите кога должник е кој било сегмент на јавниот сектор, даночни измени,...

Нухиу поништи 20 решенија донесени од Чулев за распоредување на работни...

На денешната седница Владата го прифати барањето на министерот за внатрешни работи Агим Нухиу, за поништување на решенијата за распоредување и наредбите за извршување...

Објавена листата на 138 имиња што одбиле да примат решение за...

Објавени се имињата на 138 лица што по разни основи не примиле решение за изолација, проблем со кој се соочува Државниот санитарен и здравствен...

На 860 лица издадени им се решенија за изолација

Во текот на изминатото деноноќие, на 860 лица им се издадени решенија за изолација, а 199 лица потпишале изјави за самоизолација. Од страна на полициски...

На 905 лица им се издадени решенија за изолација

Во текот на изминатото деноноќие на 905 лица им се издадени решенија за изолација, а 120 лица потпишале изјави за самоизолација. Од страна на полициски...

Маѓепсаниот круг на политичките решенија

Одбројување до избори или нова вонредна состојба, прашање е сега Рокот на третата, 14-дневна вонредна состојба, воведена првично на 18 март, за да ѝ се...

На 264 лица издадени им се решенија за изолација

Во текот на изминатото деноноќие, на 264 лица им се издадени решенија за изолација, а 52 лица потпишале изјави за самоизолација. Како што информираат од...

Мицкоски: Ќе продолжиме да нудиме решенија за здравствените и економските предизвици

Денес, се отвори повеќедневната дигитална конференција со наслов: „Современи алатки за политичка комуникација“, во заедничка организација на политичката гондација на ЦДУ – Фондацијата „Конрад...

На 144 лица им се издадени решенија за самоизолација

Во текот на вчерашниот ден на територијата на државата на 144 лица им се издадени решенија за изолација, а 51 лице потпишале изјави за...