Ознака: реформски закони

Реформи – кога и за кого

Во предизборниот амбиент во земјава, кој неминовно се создаде по договорот на партиските лидери за одржување предвремени парламентарни избори на 12 април, наредната година,...

Владата очекува да бидат запазени роковите за реформските закони, што не...

Владата очекува за реформските закони што поминаа во Парламентот, а се важни за евроинтеграцијата на земјата, да бидат постигнати зададените рокови и покрај тоа...

Џафери: Сега треба да се имплементираат реформските закони

Извештајот е позитивен, безусловен со препорака за определување датум за почнување преговори за членство во ЕУ. Ова е достигнување на сите во Република Македонија,...

Следува недела на гласање за реформските закони

По велигденското празнување, во деновите што претстојат пратениците со финални чекори пред објавувањето на Извештајот за напредокот на земјата на ЕК на 17 април. Веќе...