Ознака: Ретроспективна изложба

Најголема награда е кога некој ќе посака трајно да поседува мое...

Рубенс Корубин, сликар Секоја билка, секој цвет, во својот животен век сака да го развие својот потенцијал. И секоја индивидуа, семејство, секој град, секоја држава...

Ретроспективна изложба на Митко Куновски во НЛБ-галерија

Ретроспективната ликовна изложба на Митко Куновски е отворена во НЛБ-галерија. Куновски е автор на неколку самостојни изложби, а како долгогодишен член на Друштвото на...

Ретроспективна изложба на Ѓорѓи Здравев

Ретроспективна изложба на Ѓорѓи Здравев (1941-2007) ќе биде отворена вечерва, во 20 часот, во КИЦ. Ќе бидат презентирани цртежи и скици за филмска, телевизиска...