16.1 C
Skopje
22.7.2019 - 6:14

Ознака: ретроспектива

Се отвора ретроспективата на Глигор Стефанов

Изложбата „Грабење во просторот - ретроспективна изложба на Глигор Стефанов“ ќе биде отворена вечерва, во 21 часот, во Музејот на современата уметност. Глигор Стефанов е...

Бев и сѐ уште сум воодушевен од повисоките ангелски чинови

Ретроспектива на Глигор Стефанов наскоро во МСУ Сламата и другите природни материјали (памук, сено, прачки од винова лоза) што ги користам се физички масивни, тешки...

Ретроспектива на Константин Танчев-Динка

Ретроспективно-монографската изложба на Костадин Танчев-Динка ќе биде отворена вечерва, во 20 часот, во „Даутпашиниот амам“. На изложбата ќе бидат претставени негови дела од областа...

Ретроспектива на Карпо Година во Бергамо

На 37-от филмски фестивал во Бергамо „Бергамо филм митинг“, од 9 до 17 март, ќе биде организирана ретроспектива на комплетното творештво на режисерот, кинематографер,...

Ретроспектива на доајенот Танас Луловски

Утревечер, (20.12) со почеток во 19 часот, во „Даутпашиниот амам“, во организација на Националната галерија на Македонија, ќе биде отворена ретроспективната изложба на доајенот...

Отворена ретроспективата на Драган Поповски-Дада

Ретроспективната изложба на македонскиот скулптор Драган Попоски-Дада е отворена во „Даутпашиниот амам“, во рамките на одбележувањето на 70-годишнината од постоењето на Националната галерија на...

Ретроспектива на Бергман за 100 години од неговото раѓање

Филмски циклус посветен на 100 години од раѓањето на Ингмар Бергман (1918-2007) организира Кинотеката на Македонија, во соработка со Амбасадата на Шведска во Скопје....

Рокенрол ретроспектива 2 викендов во Кичево

На летната сцена од Центарот за култура во Кичево, викендов ќе се одржи втората Рокенрол ретроспектива, со учество на кичевските рок- ветерани кои со...