Ознака: реториката

Игри со реториката или со бројките

Целата помпезност на „свечено објавување“ на резултатите од пописот, во салата на Филхармонијата, со присуство на високи владини претставници, дури и на амбасадори, колку...

Кампањата се засилува, реториката сѐ пожестока

На политичките партии и кандидатите за градоначалници и советници им преостануваат уште осум дена да ја претстават својата програма пред граѓаните. Кампањата за претстојните...