Ознака: ретки минерали

„Петте очи“ го прошируваат видикот за да ѝ се спротивстават на...

Разузнавачката мрежа „Петте очи“ (сојуз меѓу Велика Британија, САД, Австралија, Нов Зеланд и Канада) би можела да ја вклучи и Јапонија за да биде...

САД го губат чекорот во обидот за наоѓање замена за кинеските...

Покрај новите закони, Вашингтон нема да обезбедува клучни минерали потребни за одбраната, високата технологија и енергетскиот сектор Автори: Кит Џонсон, Роби Грамер Форин полиси Зголемените тензии со...