Ознака: ретки болести

Одбележан светскиот ден на ретките болести во Битола

Форумот на жени на СДСМ активно се вклучи во одбележувањето на Светскиот ден на ретките болести, кој годинава се одбележува во околности во кои...

Владата најави поголема достапност на лекови за лицата со ретки болести

Во завршницата на месецот посветен на ретките болести и на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“ премиерот Зоран Заев заедно со министерот за здравство Венко...

Филипче: Воведовме 7 нови лекови за лицата со ретки болести и...

Министерот за здравство, Венко Филипче, се сретна со претставници на Здруженијата на лица со ретки болести во нашата земја, при што разговараа за предизвиците...

За пациентите со ретки болести обезбедена и предадена терапија за три...

Министерството за здравство информира дека се обезбедени и предадени таблетарните лекарства за лицата со ретки болести за месеците април, мај и јуни. - Оваа група...

Нови лекови за лицата со ретки болести

Министерот за здравство, Венко Филипче, денеска присуствуваше на настанот по повод одбележувањето на Меѓународниот ден на ретките болести, што се одржа во Младинскиот културен...

Министерството за здравство преку специјален фонд ќе набавува лекови за лицата...

Министерството за здравство заедно со Стопанската комора работи на основање специјален фонд за набавка на лекарства за потребните на лица заболени со ретки болести,...

Воспоставен електронски систем за ретки болести

Регистар на лица со ретки болести од денеска е активиран во рамки на електронскиот здравствен систем на Министерството за здравство. Овој електронски модул со податоци...