Ознака: Ресоцијализација

Општеството не е подготвено за квалитетна ресоцијализација на џихадистите

Прогнозите не се оптимистички, со оглед на кадровските и материјалните ограничувања на институциите во БиХ во поглед на промената на однесувањето на поранешните борци...

Подготвени ли сме за ресоцијализација на џихадистите

Проектот за ресоцијализација би подразбирал, секако, рехабилтација и ресоцијализација, и тоа уште од самото влегување во затворските установи, како прв чекор за подготовка за...

Ресоцијализацијата најдобро решение за повратниците од ИСИЛ

ПРОФЕСОР ЕРОЛ САУТЕРС, ПОРАНЕШЕН АГЕНТ НА ФБИ Како поуспешно да се спречат терористичките закани, колку светот е безбеден од насилниот екстремизам и како Македонија и...