Ознака: Република Српска

Премиерот на БиХ во болница поради коронавирус

Премиерот на Федерацијата на Босна и Херцеговина, Фадил Новалиќ, денеска беше хоспитализиран во Сараево, откако пред два дена стана извесно дека е заболен со...

Највисока смртност во Република Српска

Босна и Херцеговина Во ентитетот Република Српска во Босна и Херцеговина досега се потврдени 1.129 случаи на лица заразени со коронавирусот, а починале 74 отсто,...

Прогласена вонредна состојба во Република Српска

Националното собрание на Република Српска (НСРС) донесе одлука за прогласување вонредна состојба. Одлуката е донесена на специјалната седница на Националното собрание, што се одржа...

За учениците во Република Српска бесплатен пристап до интернет

Со цел подобрување на учењето од далечина и обезбедување на еднакви услови за сите ученици, компанијата „М:тел“ ќе обезбеди бесплатен пристап до Интернет-порталот за...

Република Српска забрани увоз на над еден тон месо, меѓу кое...

Во изминатиот месец Инспекторатот за храна во Република Српска (РС) забранил увоз на три пратки на производи од месо во количина од над еден...

Пронајдени три бомби во близина на Собранието на Република Српска

Торба со рачни гранати била пронајдена утринава во непосредна близина на Националното собрание на Република Српска во Бања Лука. Радио телевизија Република Српска јави дека...

Укината смртната казна во Република Српска

Уставниот суд на Босна и Херцеговина денеска ја прифати жалбата на Бошњачкиот клуб во Советот на народите на Република Српска против која е укината...

Жандармеријата промовира сила или додворување на српските гласачи

Формирањето на жандармеријата на Република Српска е покритие за неуспехот да се создаде резервен состав на полицијата во овој српски ентитет Формирањето на жандармеријата на...

Белград ги презема стратегиските сектори во Република Српска

Со преземања фирми од енергетскиот и од телекомуникацискиот сектор Србија ќе стекне голема моќ во РС и целата Босна и Херцеговина Србија ги презема компаниите...

Две третини од студентите се партиски активисти

Повеќето од младите во Република Српска стануваат членови на некоја партија и во средните училишта Повеќе од 60 отсто од студентите на јавните универзитети во...