31.8 C
Skopje
28.7.2021 - 12:48

Ознака: Реплики

Карантински викенд-политички реплики

Ниту во овој карантински продолжен викенд не изостанаа политичките и здравствените реплики и натегања околу состојбата во земјава. И покрај континуираниот раст на бројот...

Предизвик од „Гети“ – реплики на уметнички слики

Музејот „Гети“ во Лос Анџелес, САД, деновиве им даде виртуелен предизвик на своите посетители да направат реплики на светски познати уметнички дела, од она...

Село се спасило од глад правејќи реплики на Ван Гог

Исклучителниот филм „Кинески Ван Гог“ се занимава со култот на поклонување на западните мајстори во Кина и животот на еден поранешен земјоделец што насликал...

Реплики на македонски градби го красат дворот на Стојан Арсиќ

Сѐ почнало кога ја направил воденицата, чие тркало и денес се врти, а потоа со своите десет прсти, кои редовно страдаат при изработката, ги...