Ознака: реновирање

Милевски: По 30 години во Домот на културата во Св. Николе...

Со инсталацијата на системот за греење и климатизација во кино салата и помошните простории во Домот на културата „Крсте Мисирков“ во општина Свети Николе...

Филипче: Во тек е реновирање на Клиниката за максилофацијална хирургија

Клиниката за хирургија, вилици и врат – максилофацијална хирургија информира дека во тек е подобрување на условите во установата. Преку донација од Амбасадата на...

После 27 години реновирана метеоролошката станица во Лазарополе

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со директорот на Управата за хидрометеоролошки работи Ивица Тодоровски, беа во посета на метеоролошката станица...

Донација на Васко Ковачевски за хирушкото одделение во Битола

Васко Ковачевски и неговото семејство целосно го реновираа машкиот оддел на хируршкото одделение на Клиничката болница. Ковачевски донираше средства за комплетна смена на санитаријата,...

Почна постапката за реновирање на 34 јавно здравствени установи

Министерството за здравство информира дека пред два дена на Електронскиот систем за јавни набавки (ЕСЈН) ја почнало постапката за јавна набавка на градежно-занаетчиските услуги...

Ќе се реновираат живеалиштата на кенгурите и лавовите во скопската зоолошка

Започнаа подготовките за реновирањето на живеалиштето на морскиот лав во скопслата зоолошка, а беше подготвено и новото живеалиште за зебрите Јанош и Јашари кои...

Настава само во една смена во сите училишта приоритет на општина...

Новата учебна година на подрачјето на општина Тетово ќе започне со три целосно реконструирани училишта и интензивирање на напорите сите школски објекти да работат...

Се реновира детската градинка „Олга Мицеска“ во Кичево

Започна реновирањето на најстарата и најголемата детска градинка во Кичево, „Олга Мицеска“. Градинката е отворена пред скоро половина век и според својот капацитет е...