5.8 C
Skopje
29.11.2021 - 21:49

Ознака: рената дескоска

Дескоска: Антикорупциска да се оддели од политиката и да има поголеми...

Воспоставување транспарентна постапка при изборот на членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) и утврдување критериуми што ќе значат одделување на ДКСК...

Дескоска: Измените на Законот за спречување на корупција на јавна расправа

Нов состав на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), менување на условите за именување претседател и членови на Комисијата, како и проширување на...

Дескоска: Во Идризово подобрени услови за затворениците

Градењето нови сместувачки капацитети во КПД „Идризово“ е една од мерките што Владата и Министерството за правда ги презема за подобрување на условите за...

Дескоска: Времето на тефтерчиња и судии од тефтерчиња заврши

Времето на тефтерчиња и судии од тефтерчиња заврши. Мојата заложба ќе биде судството да го направиме независно и немам намера да се мешам, изјави...

Промовирана стратегија што ги лоцира клучните предизвици во образовниот систем

Крајната цел на Стратегијата за образование 2018-2025 е инвестирање во учениците, студентите, во млади интегрирани поединци кои ќе бидат слободни во изразување на автентичноста,...

МОН ќе ги намали часовите на основците, а се укинуваат и...

Намалување на неделниот фонд на часови и на бројот на ученици во паралелка, надворешна евалуација за рангирање на основните училишта, ограничување на надлежностите на...

Дескоска очекува консензус за законот за високо образование

Предлог-законот за високо образование е правен за универзитетите и од универзитетите и затоа очекувам да биде донесен со консензус, им порача министерката Рената Дескоска...