Ознака: Реми

Релаксирачко реми, видеовозбуда надвор од таблата

Ништо ново во Лондон. Со реми заврши и четвртата партија од мечот за титулата светски шаховски првак помеѓу бранителот на светскиот трон, Норвежанецот Магнус...

Вторпат „сицилијанска одбрана“ за трето реми

И третата партија од мечот за титулата светски шаховски првак помеѓу бранителот на круната, Норвежанецот Магнус Карлсен (2.835 рејтинг-поени) и претендентот, Американецот Фабијано Каруана...

Реми на Металург по две различни полувремиња

Мора да ги најдеме и да ги решиме причините за падот во играта. Кога ќе ја споредиме играта во двете полувремиња, резултатот е реален,...