-1.2 C
Skopje
25.1.2022 - 14:21

Ознака: рек битола

Пристигнаа нови градежни машини во РЕК „Битола“

Во РЕК „Битола“ во последно време постојано пристигнуваат нови градежни машини. Дел од градежните машини кои поради својот габарит стигнаа во Комбинатот во делови...

Загина работник во рудникот „Суводол“ во РЕК „Битола“

На копот во РЕК „Битола“ дојде до лизгање на земјиштето при што загина еден работник. Информацијата дека во рудникот „Суводол“ се случи тешка несреќа...

Над 350 милиони евра инвестиции во енерегетиката и екологијата во Битола...

Во врска со најновите планирани инвестиции во енергетиката денеска прес-конференција во РЕК „Битола“ одржа претседателот на Управниот одбор, Васко Ковачевски. Владата пред неколку дена објави...

ЕСМ: Судските инстанци да одлучуваат исклучиво по закон независно од политичките...

АД ЕСМ изразува загриженост по неколкуте јавни настапи и дописи до јавноста на чинители од одредени политички партии, со кои цениме дека се врши...

РЕК „Битола” реализира бројни еколошките процеси

Од 2017 година, на РЕК „Битола” од исклучителна важност му е запазувањето на еколошките норми во работењето при производството на електрична енергија. За разлика од...

Заев: Инвестираме во еколошки проекти за енергетска трансформација на РЕК „Битола“

Користењето на обновливите извори на енергија и замена на јагленот со гас е еден од нашите најважни стратешки интереси. Во таа насока развивме сериозен...

Стабилизиран ископот на јаглен, РЕК „Битола” работи со два блока

АД ЕСМ, Подружница РЕК „Битола” го стави во функција Блок 1 на термоелектраната. Постројката е синхронизирана со електроенергетскиот систем на земјата во текот на...

Ковачевски: Блок 1 во РЕК „Битола“ ќе стане гасна електрана до...

Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски, на конференцијата „Визија за енергетска транзиција 2040“ посочи дека компанијата планира до 2026 година да го исклучи...

Обилните врнежи на дожд и снег го отежнаa работењето на РЕК...

Обилните врнежи од дожд и снег во битолскиот регион негативно се одразија врз работата во рудниците на РЕК „Битола“, а со тоа и врз...

Ковачевски за Божиќ во посета на РЕК Битола

Во придружба на директорот на РЕК Битола Златко Ќурчиевски и помошникот на директорот за производство во АД ЕСМ, Љубчо Кижевски, генералниот директор на АД...