Ознака: рек битола

РЕК „Битола” реализира бројни еколошките процеси

Од 2017 година, на РЕК „Битола” од исклучителна важност му е запазувањето на еколошките норми во работењето при производството на електрична енергија. За разлика од...

Заев: Инвестираме во еколошки проекти за енергетска трансформација на РЕК „Битола“

Користењето на обновливите извори на енергија и замена на јагленот со гас е еден од нашите најважни стратешки интереси. Во таа насока развивме сериозен...

Стабилизиран ископот на јаглен, РЕК „Битола” работи со два блока

АД ЕСМ, Подружница РЕК „Битола” го стави во функција Блок 1 на термоелектраната. Постројката е синхронизирана со електроенергетскиот систем на земјата во текот на...

Ковачевски: Блок 1 во РЕК „Битола“ ќе стане гасна електрана до...

Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски, на конференцијата „Визија за енергетска транзиција 2040“ посочи дека компанијата планира до 2026 година да го исклучи...

Обилните врнежи на дожд и снег го отежнаa работењето на РЕК...

Обилните врнежи од дожд и снег во битолскиот регион негативно се одразија врз работата во рудниците на РЕК „Битола“, а со тоа и врз...

Ковачевски за Божиќ во посета на РЕК Битола

Во придружба на директорот на РЕК Битола Златко Ќурчиевски и помошникот на директорот за производство во АД ЕСМ, Љубчо Кижевски, генералниот директор на АД...

Врнежите ги полнат акумулациите, РЕК „Битола“ стабилно произведува струја

Од АД ЕСМ информираат дека акумулациите со кои управува АД ЕСМ интензивно се полнат. Додека на 1 јануари исполнетоста на акумулациите беше на ниво...

РЕК „Битола“ доби шест нови еко-автобуси

Во присуство на премиерот на Владата, Зоран Заев, првиот човек на АД ЕСМ, Васко Ковачевски, УО на ЕСМ и менаџерскиот тим на РЕК „Битола“,...

Премиерот Зоран Заев денеска во посета на Битола

Денеска во посета на Битола ќе претстојува премиерот на Владата, Зоран Заев. Заев за времена посетата на Битола ќе го посети Офицерскиот дом, за да...

Багерот КУ 300 повторно почна со работа

Во рудникот „Суводол“, по неколкудневни макотрпни и натчовечки ангажирања на стручните служби во справувањето со последиците од поплавите кои се случија на 5 и...