Ознака: реконструкција

Реконструкција на улици во Големо Коњари

Прилеп Привршуваат работите за реконструкцијата на улиците во населеното место Големо Коњари, каде што во завршна фаза е асфалтирањето на приоритетните 1.200 метри од патната...

Продолжува реконструкцијата на Богородичната црква

Работници беа забележани во понеделникот како се искачуваат на Богородичната црква во Париз за да го продолжат нејзиното реконструирање, 11 месеци откако пожар го...

Почна реконструкцијата на патот за Маловиште

Во присуство на министерот за земјоделие, водостопанство и шумарство, Трајан Димковски, директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделието Никола Бабовски и градоначалничката на...

Ќе се реконструираат три улици и потпорен ѕид

Берово Во Берово ќе се реконструираат три улици и потпорен ѕид во селото Двориште, а општината Берово веќе има објавено јавни набавки за избор на...

Проект за реконструкција на улици

Општината Крушево аплицира до Светска банка за реконструкција на три од поголемите улици во градот Крушево и се очекува овој проект да почне со...

Реконструкција на јавни чешми

Во општината Чешиново-Облешево се реализира проект за реконструкција на јавните чешми со партерно уредување, во населените места Бања, Бурилчево, Соколарци, Спанчево и Теранци. Проектот предвидува...

Се реконструира шеталиштето во Трговскиот центар

КОЧАНИ Напредуваат активностите за реконструкцијата на плочникот во Трговскиот центар. Градежните работници на изведувачот „Исток мермер“ едновремено поплочуваат на четири страни од површината опфатена со...

Готова техничката документација за реконструкција на улици

Општината Пехчево се најде на листата од 35 општини што добија готова проектна документација за реконструкција на улици и патишта. Во рамките на проектот...

Се обновуваат тротоарите на Миле Пецанов

Гевгелија Почна уредувањето на тротоарите на улицата Миле Пецанов во Гевгелија, со што ќе биде извршена целосна реконструкција на оваа значајна сообраќајница што води до...

Пехчево со готова документација за реконструкција на улици

Општината Пехчево се најде на листата од 35 општини што добија готова проектна документација за реконструкција на улици и патишта. Во рамките на Проектот...