-6.3 C
Skopje
22.1.2020 - 10:36

Ознака: реквизити

Кој да каже колку се сигурни маалските рингишпили

Општините не знаат кој е одговорен за безбедноста на реквизитите, градот е ненадлежен, а на телефонскиот број на градската техничка инспекција никој не се...

Нов асфалт и реквизити на игралиштето „Партизан“ во Дебар Маало

Речиси по деценија и пол почна да се реконструира отвореното игралиште „Партизан“ во Дебар Маало, лоцирано до Судот за прекршоци. Градежните зафати се во...

Санација на четири детски едукативни инсталации во Скопје

Град Скопје денеска ја почна санацијата на детските едукативни инсталации што се поставени во Градскиот парк и Парк „Македонија“ во Скопје. Во текот на наредните...

Изложба на креативните акции што го менуваат општеството

Преку изложени фотографии, реквизити, транспаренти и други елементи, кои биле дел од различните граѓански акции за промени во општеството во земјава во изминатите десетина...

Мичурин ќе добие нов парк

Општина Аеродром ќе гради нов парк во населбата Мичурин, спроти ОУ „Блаже Конески“, информира локалната власт. Новиот проект ги вклопува постојните елементи, односно детското и...