Ознака: Реинфекции

Бројот на починати минатата недела пораснал за 38 проценти, пријавени 1.558...

Во периодот од 24 до 30 јануари годинава тестирани се вкупно 38.518 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно и антигенско тестирање за...

Бројот на починати зголемен за 76,4 проценти, а на реинфекции за...

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 17 до 23 јануари 2022 година, тестирани се 39.289 материјали во лабораториите во...

Д-р Мери Киријас: Има три фактори што ги објаснуваат повторните ковид-заразувања

Токму зголемениот процент на повторна зараза е и една од причините за брзорастечкиот број на нови случаи. Но, зошто и како се случува толку...

Реинфекции од ковид-19 – кои се причините и како се случуваат?

Од Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) информираат дека во изминатата недела, односно од 15 до 21 ноември, 49 граѓани по вторпат се заразиле од...