2.8 C
Skopje
7.12.2021 - 21:44

Ознака: ред

И свештениците чекаат ред за вакцина

Во ризичните групи се и верските претставници, но засега не се размислува за нивно организирано одење во странство. Црквата во моментов е фокусирана на...

Во Кичево со часови чекаат ред за да платат сметки

По престанокот со уплата на сметки на шалтерите на АД Македонски пошти, граѓаните за да платат сметки со часови се приморани да чекаат пред...

Ред пофалби, ред забелешки

Во извештајот има ред пофалби, но и ред забелешки за достигнувањата во различни области, при што најупотребуван израз е умерен напредок. Забележан е напредок во...

Прием и престој на најмалите по војнички ред и дисциплина

Неизвесност, радост, но и понекоја солза меѓу родителите и децата го обележија вчерашниот прв ден на отворањето на градинките, кои во услови на пандемија...

Дали е важно кое дете си по ред

Познатиот психијатар Алфред Адлер, современикот на Фројд и Јунг, бил еден од првите теоретичари што тврделе дека редоследот на раѓањето е битен за подоцнежниот...

Премиерката на Нов Зеланд чекала ред за во ресторан

Џесинда Ардерн, премиерката на Нов Зеланд, не можела да влезе во популарното кафуле во Велингтон, поради мерки за оддалечување поради коронавирус. - Џесинда Ардерн само...

Препорака пензионерите да извадат дебитни картички за да не чекаат ред...

По известувањето дека сите банки се подготвени да ја реализираат предвремената исплата на априлските пензии, НБРМ со апел до граѓаните да избегнуваат користење готовина,...