Ознака: регрутирани малолетници

Во Јемен регрутирани 2.700 малолетници

Завојуваните страни во Јемен досега регрутирале и вклучиле во конфликтот најмалку 2.700 малолетници, објави Фондот за деца при Обединетите Нации (УНИЦЕФ). Канцеларијата на УНИЦЕФ во Јемен...