Ознака: регистар

Ќе се формира регистар на професионални онлајн-медиуми

Формирањето регистар на професионални онлајн-медиуми, со кој ќе ѝ се посочи на јавноста кои медиуми ги исполнуваат професионалните критериуми, се придржуваат до новинарскиот кодекс...

Македонија ќе добие регистар на вистински сопственици на фирми

Македонија ќе добие регистар на вистински сопственици. Од 1 октомври следната година секое физичко лице при иницијална регистрација во Централниот регистар ќе потпишува и...

Се подготвува регистар за малигни заболувања

Министерството за здравство има предвидено и почна да спроведува мерки за превенција на малигни заболувања на годишно ниво, со поддршка на Центарот за истражување...

ОН развива светски регистар на дронови

Светските воздухопловни компании го поддржуваат формирањето на глобален регистар на дронови при Обединетите нации(ОН), бидејќи се загрижени заради сė поголемиот број блиски средби меѓу...