Ознака: регионот

Регионот на Балканот повторно меѓу чеканот и наковалната

Пекинг гледа на регионот како на влезна порта за Европа. Но регионот како да е сѐ уште скептичен кон Кина или, пак, претпазлив за...

Некаде рестрикции, некаде олеснувања, во Македонија анализирања

Македонија размислува да забрани јавни собири, Црна Гора воведува полициски час, додека во Грција во неколку региони има специјални ограничувачки мерки. Сепак, има и...

Не се забораваат балканските соседи, ниту пак Македонците во регионот и...

Во изборните програми на македонските партии постојат заеднички допирни точки што се однесуваат на билатералната и мултилатералната соработка на државите на Балканот, односно како...

Туристите од Турција го напуштаат регионот

Во последниот извештај на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во мај во однос на истиот месец во 2018 година е намален за...

Закројувања, прекројувања… до кога?!

По интензивирањето на изјавите за прекројувања на границите во регионов, аналитичарите оценуваат дека тие се само политичка пропаганда, која единствено служи за подгревање страв...