33.8 C
Skopje
4.8.2021 - 12:16

Ознака: револуционерна

Револуционерна идеја на претседателот на Лион за завршување на сезоната

Жан Мишел Ола, претседател на францускиот фудбалски клуб Лион, не сака сезоната да биде откажанa. Тој испратил документ од 23 страници до француската лига,...

Гоце Делчев бил врховен судија на Македонската револуционерна организација!

Пишува: Блаже Миневски Во спомените објавени педесет и пет години по неговата смрт во Скопје, војводата Никола Петров Русински, близок соработник на Гоце Делчев и...

Одбележан Денот на македонската револуционерна борба

Делегација на Владата на Република Македонија предводена од министерот задолжен за подобрување на инвестициска клима за домашните компании, Зоран Шапуриќ, по повод празникот Ден...