Ознака: револвер

А да го заштитиме како бренд „македонскиот стил“ на пукање?!

По обидот за узурпирање од Мицотакис на сѐ што е со поимот „македонско“ Терминот пукање во македонски стил првпат може да се сретне во весниците...

На аукција револверот на Ван Гог

Пиштолот бил откриен во 1960-тите години во едно од полињата во северното француско село Овер на Оаза, каде што се сметало дека Ван Гог...

Револверот што го усмрти Ван Гог даден на аукција

Кородираниот револвер „Лефоше“, откопан децении подоцна откако го усмрти познатиот холандски сликар Винсент ван Гог, се очекува да достигне цена од 45 до 56...