Ознака: „Ревизор“

Во слава на Хлестаков

Кон претставата „Ревизор“ на дипломираните студенти на ФДУ во класата на Мими Таневска Србиновска Хлестаков е симбол за вечниот живот на земјата. Хлестаков не лаже,...

„Огнено крштевање“ во Штип

Младите дипломирани актери од Факултетот за драмски уметности со претставата „Ревизор“ во Штип имаа вистинско „огнено крштевање“. За време на претставата снема струја и...

„Огнено крштевање“ во Штип

Младите дипломирани актери од Факултетот за драмски уметности со претставата „Ревизор“ синоќа во Штип имаа вистинско „огнено крштевање“. За време на претставата снема струја,...

Ревизорот ќе ја „стресе“ земјата

Во рамки на проектот „Нов културен бран“ претставата „Ревизор“ од Гогољ ќе биде одиграна на сцената на повеќе македонски театри. Проектот е финансиран од...

И самиот Гогољ би им завидувал на ваквиот заплет со ревизорот

Во уредени држави и развиени општества, ревизорскиот извештај е нешто што има тежина и што беспоговорно се уважува и реализира. Во спротивно, се активираат...

Хуманитарна изведба на претставата „Ревизор“ на ФДУ

Студентите на Факултетот за драмски уметности организираат хуманитарната изведба на претставата „Ревизор“, в петок, во 20.30 часот, на академската сцена. Претставата ќе ја одиграат...