-3.2 C
Skopje
18.1.2022 - 1:59

Ознака: ревизија

Бугарски ретуш на сопственото минато и ревизија на нашето

Еден мој пријател вели дека Бугарите во минатото сакаа „општа“ иднина со Македонците, а во сегашноста го сакаат „општото“ минато со Македонците. Затоа прават...

Гогољ сака да изврши ревизија на Преспанскиот договор

Заев бара чист мандат. Се согласувам со него. Тргнаа како петпарачка шарена револуција по сценарио на Сорос, а завршија пред судот марширајќи низ бурлеска...

Ревизорскиот извештај за надоместоците во СЈО се очекува во јуни

Ревизијата на Специјалното јавно обвинителство (СЈО), односно на надоместоците што обвинителите и нивните соработници ги примале е во тек, истакна директорот на оваа институција...

СПЦ стравува од ревизија на томосот од 1922 година

Според српските аналитичари, пак, најавата дека Вселенската патријаршија прифаќа дека го разгледува прашањето за еклитон (жалба) за автокефалноста на МПЦ-ОА, значи дека со тоа...

Историска ревизија без визија

Рискантната промена на името не стана сигурна виза за влез во ЕУ, иако беше стопати ветувано и најавувано дека тоа е единствениот услов. Сега...

Специјална комисија ќе прави ревизија на сомнителните постапки за вработување

Агенцијата за администрација наскоро ќе воведе специјална комисија за ревизија на било која постапка за вработување за која постои сомневање, најави денеска министерот за...

Обиди за ревизија на настаните од петти октомври

Опозицијата се сомнева во искрените намери околу отворањето на изложбата за исчезнатите слики и смета дека тоа е една неуспешна провокација во рамките на...