Ознака: ребаланс

Продолжува собраниската расправа за ребалансот на буџетот

Расправата за ребалансот на Буџетот за 2019 година продолжува денеска во Собранието. Собраниската расправа почна во четвртокот кога новата министерка за финансии Нина Ангеловска го...

Ангeловска: Со ребалансот повисоки плати и поврат на ДДВ кај граѓаните

Со Ребалансот за 2019 се обезбедува поддршка за поголеми плати во приватниот и јавниот сектор, повеќе средства за активни мерки за вработување и средства...

Заев и Ангеловска го образложија изгласаниот ребаланс на Буџетот

Премиерот Зоран Заев и новоназначената министерка за финансии, Нина Ангеловска, одржаа прес-конференција на која го образложија изгласаниот ребаланс на Буџетот од страна на владата. Со...

Собранието го донесе ребалансот на Буџетот за 2018 година

Собранието на Република Македонија по тридневна расправа попладнево со 53 гласа „за“ и 13 против го усвои дополнетиот ребаланс на Буџетот за 2018 година...

Утре продолжува расправата за ребалансот на Буџетот

Државата се уште ги исплаќа парите од фасадите и спомениците што ги градеше ВМРО-ДПМНЕ, ги враќа долговите од изминатите десет години. Точно, мала е...

Владата го утврди дополнетиот ребаланс на Буџетот за 2018

Владата на Република Македонија вечерва во рамки на 100-та седница ги разгледа и усвои амандманите на ребалансот на Буџетот за 2018 година предложени на...

Капиталните расходи секогаш на нишан на буџетскиот ребаланс

Неопходно е Владата и Министерството за финансии да го ревидираат методот на проектирање на капиталните расходи во буџетот, да ја напуштат политиката на свесно...

Буџетот ќе им помогне на општините

Ребалансот на буџетот ќе обезбеди поддршка за 51 процент од пријавените а неплатени обврски на општините. Три милијарди денари се проектирани за училиштата, градинките,...

Тевдовски: Со ребалансот минимална корекција на приходите и расходите

Во матичната собраниска Комисијата за финансирање и буџет почна расправата по предложениот ребаланс на буџетот за 2018 година со кој се врши минимална корекција...

Почнa собраниската расправа околу ребалансот на Буџетот

Во Собранието на Република Македонија денеска почна расправата по ребалансот на Буџетот за 2018 година. Предложениот ребалансе на дневен ред пред матичната Комисија за...