12.8 C
Skopje
26.9.2021 - 1:49

Ознака: Ребаланс на Буџет

Тасевска: Средствата за вработување со ребалансот на буџетот се предвидени на...

Пратеничката на СДСМ, Лидија Тасевска, во рамките на собраниската расправа посветена на предложениот ребаланс на буџетот за 2021 година истакна дека клучни остануваат здравјето...

Бесими: Ребалансот на буџетот е одговор на реалните потреби

Здравјето на граѓаните, здравата економија, како и здрави финансии и општество воопшто остануваат клучни приоритети за оваа година. Во таа насока е и ребалансот...

Николовски: Над 180 илјади пензионери ќе добијат платежни картички со ребалансот...

Со ребалансот на Буџетот за 2020 година што е во собраниска процедура, се обезбедуваат 470 милиони евра за четвртиот сет економски мерки. Од нив,...

Бесими: Со ребалансот на буџетот се овозможува спроведување на четвртиот пакет...

Со ребалансот на буџетот се овозможува спроведување на четвртиот пакет антикризни мерки, кој има за цел да обезбеди одржливост на домашните економски дејности и...

Ангеловска: Мерката „Мој ДДВ“ е играње со технологијата

Да не се технологиите нема да има ниту фискална транспарентност, ниту фискална дисциплина, ниту пак младите ќе ги задржиме во земјата, истакна министерката за...

Продолжува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја продолжи расправата по предлог измените и дополнувањата на Буџетот, во второ читање. Расправата почна вчера, а согласно собранискиот Деловник,...

Тевдовски: Со ребалансот на Буџетот ќе се подобрува финансиската состојба на...

Ребалансот на Буџетот ќе обезбеди поддршка за 51 процент од пријавените, а неплатени обврски на општините. Три милијарди денари се проектирани за училиштата, градинките,...