4.8 C
Skopje
19.1.2022 - 14:30

Ознака: реалноста

Реалноста што сè уште не ни се случила

Поминаа локалните избори и веќе почна да ни се појавува „новата реалност“. Одеднаш сите почнаа да зборуваат за таа нова „реалност.“ Впрочем, таа веројатно...

Во името на надежта ќе ја игнорираме реалноста или ќе имаме...

Никогаш порано во историјата на човештвото не постоела толку нееднаква и неправедна распределба на ресурсите и можностите. Никогаш порано во историјата на Македонија за...

Да ѝ погледнеме на реалноста во очи

Насекаде околу нас има луди шапкари што зборуваат глупости и нѐ збунуваат, а сите ние продолжуваме да го бркаме зајакот, иако знаеме дека ќе...

Европската армија помеѓу утопијата и реалноста

Амбицијата за европски сили за брзо распоредување во случај на криза воскресна во Брдо, Словенија, пред две недели, откако Германија јавно ги повика членките...

Виртуелна комуникација со властите – подобрена работа во реалноста

Од Град Скопје додаваат дека во моментов, во рамките на капиталниот проект за паметен град („Скопје смарт сити“) се изработуваат и специјална апликација и...

Симулирана држава или како се манипулира реалноста во Македонија

Во Македонија во моментов изгледа само смртта е реална. Сѐ друго е симулирана реалност. Додека светот се вакцинира против коронавирусот, ние симулираме вакцинирање. Исто...

Горко вино

Драги мои, има една анегдота што се раскажува во моето семејство од мајчина страна, кај Гајдарови. Го прашале дедо ми зошто за Велигден не...

Време е да се прифати реалноста во Сирија

Неодамнешните настани во Сирија природно отворија две прашања: кој ја загуби земјата и што може понатаму да прави меѓународната заедница. Првото прашање е полесно да...